Breadcrumbs

Вести

Соопштение: Комисијата не дозволува жалба против известување

Македонското здружение на млади правници и Фондацијата Институт отворено општество – Македонија (ФИООМ), месечно Ве информираат за состојбата со остварувањето на првото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, во рамките на проектот „Слободен пристап до информации од јавен карактер“.

Светски ден за слободни медиуми 2010

Скопје, 3 мај 2010 година. Фондацијата Институт отворено општество - Македонија, Македонското здружение на млади правници и Младинскиот образовен форум го одбележуваат Светскиот ден за слободни медиуми 2010 година, кој оваа година е посветен на слободниот пристап до информациите.

ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ!

28 Септември - Меѓународен ден на слободниот пристап до информациите од јавен карактер

Правна програма: ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА

И по изминати три години од примената на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер 63% од граѓаните не знаат дека постои законот

Прес-конференција

СУДСКИТЕ ПРЕСУДИ И ПОНАТАМУ ОСТАНУВААТ НЕДОСТАПНИ ЗА ЈАВНОСТА

Македонското здружение на млади правници, Скопје ќе одржи прес-конференција во просториите на НВО Инфоцентарот, во петок на 08 Мај 2009 година, со почеток во 11:00 часот.

Страница 8 од 17