Топ контакт

Контактирајте нè на: pravo@soros.org.mk 

Choose language

Search

Breadcrumbs

Позитивен пример за примената на алатката FOI во светот

Весникот Дејли телеграф (Daily Telegraph ) преку слободен пристап до информации побарал информации за тоа дали, и кога, шкотскиот прв министер (Алекс Salmond) отплатил или не отплатил 259,40 £ од парите на даночните обврзници кои ги искористил за да плати за панталони за бал на кој присуствувал во Кина во декември 2011 година. Со тоа го поттикнал министерот да ги врати овие пари кои ги „позајмил“ од даночните обврзници. Повеќе за оваа сторија на следниот линк: Дејли телеграф