Топ контакт

Контактирајте нè на: pravo@soros.org.mk 

Choose language

Search

Breadcrumbs

Тркалезна маса: Транспарентност во финансирањето на политичките партии

tm-logo
foom-logo


На 17 ноември (четврток), во хотелот Холидеј Ин (Дневна сала) со почеток во 11.00 часот, Транспарентност Македонија и Фондацијата Отворено општество - Македонија организираат тркалезна маса на тема: „Транспарентност во финансирањето на политичките партии“. Целта на средбата е да се презентира периодичниот извештај од истражувањето во рамките на проектот „Транспарентност во финансирањето на политичките партии“, како и да се идентификуваат насоки за натамошни активности за зголемување на транспарентноста во финансирањето на политичките партии во Република Македонија.

На тркалезната маса, на која се поканети претставници од институциите надлежни за надзорот и контролата на финансирањето на политичките партии, од парламентарните политички партии, граѓанскиот сектор и експерти, свои излагања ќе имаат: д-р Никола Тупанчески, поранешен претставник на ГРЕКО за РМ, д-р Рената Тренеска – Десковска, експерт и д-р Предраг Трпески, експерт.