Најнови вести

Подобрување на имплементацијата на слободниот пристап до информации

На 30 мај (среда) 2007 година со почеток во 10:00 часот беше организирана  првата работна средба на тема: Подобрување на имплементацијата и примената на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, Законот за безбедност на клацифицирани информации и Законот за заштита на личните податоци.

Слобода на информациите: Како да се постигне одговорност и транспарентност на владата

Од 19 до 23 март 2007 год, во организација на PAI–Public Administrational International, во Лондон, Велика Британија се одржа студиска програма: “Слобода на информациите: Како да се постигне отвореност и транспарентност на Владата“.

Искуства од примената на Законот за слободен пристап до информации

Искуства од примената на Законот за слободен пристап до информации На заедничка прес-конференција, одржана на 14 февруари 2007 година, ФИООМ и Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информации од јавен карактер ги  презентираа првите искуства, предизвици, дилеми и постигнувања од петмесечното спроведување на Законот за слободен пристап до информации.

Страница 25 од 27