Најнови вести

Втора и трета работна средба за подобрување на имплементација на трите закони

На 10 и 11 јули 2007 година со почеток во 10:00 часот беа организирани втората и третата работна средба на тема: Подобрување на имплементацијата и примената на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, Законот за безбедност на клацифицирани информации и Законот за заштита на личните податоци.

Владата урива рекорди во молчење, не одговора на прашањa

Владата на Никола Груевски не само што урива рекорди во порастот на довербата туку урива рекорди и во степенот на молчење пред граѓаните. Од моментот кога се озакони слободниот пристап до информациите од јавен карактер, владината администрација целосно ги игнорира и ги бојкотира граѓаните. Владата не одговорила на ниту едно прашање!

Државните информации зад девет катанци

Тајна е колку држави не' признале под уставно име, колку се потрошени за „Инвестирајте во Македонија“, колку загадува „Окта“... ова е само дел од неславниот почеток на примената на Законот за слободниот пристап до информации од јавен карактер

Страница 24 од 27